A_Kilpatanssi – Lunddance

Kilpatanssi

Kilpatanssi on upea harrastus jossa kahden erilaisen ihmiskehon liike tuottaa yhteisen lopputuloksen. Kilpatanssissa eli tanssiurheilussa yhdistyvät usean eri tanssilajin tekninen hallinta, fyysinen suorituskyky, luovuus ja parityöskentely.

Alkeet

Lunddancen aikuisten paritanssin alkeet on suunnattu yli 15-vuotialle. Asiakaspalautteen myötä olemme jakaneet yhden pitkän alkeiskurssin kahteen lyhyempään jaksoon, osa yksi ja osa kaksi.  Jaksojen välissä on vielä tiiviskurssi jossa pääset mukaan alkeisopetukseen ja saat valmiudet siirtyä osalle kaksi.

Osassa yksi tutustumme kahteen vakiotanssiin; valssiin ja tangoon, sekä  kahteen latinalaistanssiin; cha cha ja jive.

Tiiviskurssi on nimensä mukaisesti tiivistetty paketti osasta yksi. Tämän kurssin avulla pääset helposti mukaan tanssin riemuun ja voit siirtyä alkeiden jatko-osaan.

Osassa kaksi keskitymme kahden uuden tanssin; quickstep ja samba, haltuunottoon sekä kertaamme edellisiä neljää. Voit tulla mukaan käytyäsi osan 1 tai tiiviskurssin. Meillä on ammattitaitoiset valmentajat jotka osaavat suunnitella tunnit kaikkia palveleviksi kokonaisuuksiksi.

Molemmat osat käytyäsi olet valmis  siirtymään kilpalattioille tai saat monipuolisuutta muihin tanssilajeihin. Tanssiva nainen on kaunista katseltavaa ja tanssitaitoinen mies on haluttua seuraa…

Tanssillisten taitojen lisäksi ryhmä oppii pitämään kehostaan huolta, kehittymään fyysisesti ja olemaan esillä. Tämä kaikki vielä iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Valmentajat Sami Lund, Mirelle Lund, Netta Valkosalo ja Jasmin Pocknell osaavat innostaa ja opettaa jokaisen puujalankin. Tule siis rohkeasti mukaan kokeilemaan!

Käydä voit molemmilla viikkokerroilla tai vain toisella. Tuntien rytmitys toimii niin että toisella kerralla opetellaan uusia asioita ja toisella kerrataan opittua. Kesken kauden voit kysellä paikkaa ryhmistä mirelle@lunddance.com

Kevään 2024 kilpatanssin alkeet

Osa 1 (8.1.-13.3.) Hinta: 145€

  • maanantaisin klo 17:00-18:00
  • keskiviikkoisin klo 19:00-20:00

Tiiviskurssi

Kilpatanssin kokeilupäivät keskiviikkonan 6.3. ja 13.3. klo 17:30-19. Tämän tiiviskurssin aikana pääset kokeilemaan tv:stäkin tuttuja tansseja. Pääsemme yhdessä testaamaan osuvatko kannat ja päkiät kohdalleen tai pysyykö se vakiotanssiasento sinulla kuinka hyvin


Hinta: 35€ / hlö

Osa 2 (18.3.-19.5.) Hinta 145€

  • maanantaisin klo 17:00-18:00
  • keskiviikkoisin klo 19:00-20:00

Jatkoryhmä

Nimensä mukaan jatkoryhmässä jatketaan siitä mihin alkeissa päästiin. Lisäämme jokaiseen kuuteen tanssiin taitoa ja kuvioita. Kurssin jälkeen mahdollisuus siirtyä kilpalattioille.

Jatkoryhmä treenaa (4.1.-19.15.2024)

  • maanantaisin klo 18:00-19:00
  • keskiviikkoisin klo 19:00-20:00 (practice)

Hinta 270€ / hlö

Latin ja vakio tekniikkatunnit

Kilpatanssin tekniikkatunnit pidetään meillä torstaisin ja silloin keskitymme paritanssin saloihin. Lattaritunnilla keskitytään viiden latinalaistanssin (samba, cha cha cha, rumba, paso doble ja jive) ja vakiotunneilla viiden vakiotanssin (valssi, tango, wiener valssi, foxi ja quickstep) harjoittelemiseen. Tunneille ovat tervetulleita vähintään jatkotason käyneet kilpatanssijat, pro Am tanssijat sekä kaikki jotka haluavat kehittää omia paritanssitaitoja.

Yleiset latin tekniikka tunnit sunnuntaisin on jaettu kahteen taitotasoon. Easy on alkeistason tekniikka tunti, joka on avoin kaikille. Challenging haastaa nimensä mukaisesti pidemmälle tanssineiden kykyä ja taitoa tuottaa lattariliikettä. Challenging on jatkotason tunti.

Meillä tekniikka on muutakin kuin pelkkää jalkojen oikeanlaista askellusta. Tekniikka tunneilla opit monipuolista vartalon käyttöä, tanssien eri karaktäärejä, rytmistä taituruutta, eri vartalon osien eriyttämistä ja tehon & taidon yhdistämistä sulavaksi liikkeeksi.

Toivomme näkevämme tekniikkatunneilla harrastajia monista lähtökohdista, sillä nämä kilpatanssin lajit toimivat oivana pohjana monelle eri lajille. Kilpatanssi itsessään pitää sisällään perinteisen mies/nainen paritanssin, same sex parit ja uusimpana tulokkaana pro Am tanssijat. Lisäksi tekniikat toimivat pohjana Latino Show, Latin Style ja Syncro Dance lajeille.